5è Capítol: Retorn a Barcelona. Les bombes i les vagues.

 

Inici del 5è capítol: Retorn a Barcelona. Les bombes i les vagues.

Descarregar PDDF


Dissetè episodi

“I els governs no en surten gaire més ben parats, els sentiments de molts no estan precisament amb ells, uns per pobres, per haver d’enviar als seus fills a guerres que els hi són estranyes, altres per un sentiment de catalanitat que va creixent.”

Descarregar PDF


Divuitè episodi

“Acabada la vaga de forners.

Ha quedat acabada la vaga d’obrers forners, per transigència d’aquests.

A les onze del matí d’avui, al carrer de Santa Bàrbara, de la Barceloneta, ha ocorregut una col·lisió entre un grup de vaguistes i uns esquirols que ocupaven els llocs d’aquells.

Els vaguistes van agredir amb ganivets als esquirols, resultant un d’ells mort i un altre greument ferit. Dels vaguistes agressors, dos van ser detinguts en el mateix lloc de l’esdeveniment.”

Descarregar episodi


Dinovè episodi

Si féssim cas dels diaris ens quedaria el dubte si acusats de complicitat en l’atemptat contra Alfons XIII hi ha els anarquistes en general, els germans Ferrer o l’Escola Moderna. Durant el procés l’Escola titllada d’antimilitarista i impia, se li ha retret donar suport a la secularització dels cementiris, a establir la llibertat religiosa i a laïcitzar l’ensenyança.

Descarregar episodi


Vintè episodi

L’any ha acabat entre vagues, a Barcelona se n’han comptabilitzat 21, majoritàriament al tèxtil, i comença amb explosions de dinamita i suspensió de les garanties constitucionals.

Es clausuren Centres, es detenen anarquistes i es decreta presó per uns i desterrament per altres. Els de la Lliga estan de brega i es volen escindir.

Descarregar PDF